flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив виборче право хмельничан

26 жовтня 2020, 15:35

У передвиборчий тиждень судді Хмельницького міськрайонного суду розглянули у відкритих судових засіданнях п’ять позовів жителів обласного центру до дільничних виборчих комісій та Відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради про включення до списку виборців. Всі вони зареєстровані та постійно проживають за вказаною адресою у різних мікрорайонах міста і є громадянами України, а отже, мають право голосу на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Примітно, що четверо з п’яти позивачів – це молоді жінки. 

Усі ці позови суд задовольнив та зобов’язав виборчі комісії включити позивачів до списку виборців, а  Відділ ведення державного реєстру виборців Хмельницької - ввести їхні прізвища до Державного реєстру виборців. Постанови підлягали негайному виконанню.

Під час чергування 25 жовтня в день місцевих виборів працівники Хмельницького міськрайонного суду не зареєстрували жодної заяви громадян про порушення їхніх прав на виборчих дільницях.

 

 Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду