flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи відмовлявся секретар Хмельницької міської ради від медичного огляду на стан сп’яніння чи ні – з’ясовував сьогодні Хмельницький міськрайонний суд

02 березня 2018, 10:53

Сьогодні Хмельницький міськрайонний суд продовжив слухання по справі  відносно секретаря Хмельницької міської ради про  притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП - керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції .

Особа, відносно якої вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності в судове засідання не з’явилась, оскільки перебуває на лікарняному. Натомість до суду з’явився його представник, а також свідки, що викликались.

Судом було допитано працівника поліції, що складав протокол про адміністративне правопорушення, та який підтвердив факти, які в ньому викладені. Крім того, судом викликались до суду також поняті, які засвідчили в протоколі своїми підписами факт відмови посадовця від проходження  на місці огляду на стан сп’яніння, а також від проходження огляду в медичному закладі. Дане якраз і стало предметом «жвавих дебатів», оскільки  поняті, що викликались в судове засідання в якості свідків, вказали, що посадовець відмовився саме від проходження на місці огляду на стан сп’яніння, однак наполягав на проходженні огляду в медичному закладі.

Наразі по справі оголошено перерву до 19 березня 2018 року за клопотанням представника чиновника, оскільки суд надалі переходить до дослідження доказів, зокрема відеозапису подій, що був зроблений працівниками поліції, оскільки посадовець має намір особисто дати показання щодо відеозапису.

Щодо подальшого розгляду справи інформуватимемо додатково. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/.

   Прес – секретар                                                                         Алла Плінська