flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав військовослужбовця за придбання небезпечного синтетичного наркотика

25 березня 2024, 09:58

Командир взводу бойової машини танкового батальйону, зареєстрований за місцем проживання в Дніпропетровську, постав перед Хмельницьким міськрайонним судом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні небезпечного синтетичного наркотику без мети збуту, згідно з  ч. 2 ст. 309 КК України.

Використовуючи месенджер «Telegram», військовослужбовець замовив у невстановленої досудовим розслідуванням особи  особливо небезпечну  психотропну речовину – PVP, вагою  1, 51 грама, що належить до великих розмірів. Заборонений товар він підібрав неподалік річки Південний Буг, у місці, на яке вказав у повідомленні  із  зображенням ділянки місцевості за  gps- координатами постачальник. Цього ж дня пакет із PVP у чоловіка вилучили правоохоронці на території міського парку імені «Шевченка».

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений  свою вину визнав, щиро розкаявся та розповів, що заборонену речовину зберігав при собі для власного вжитку, без мети збуту. Суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні даного кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді одного року позбавлення волі. Водночас на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання, встановивши рік іспитового строку.  

До набрання вироком законної сили суд залишив чоловіку запобіжний захід - домашній арешт. Із нього стягнуто також на користь державного бюджету 956 гривень документально підтверджених витрат на залучення експертів.

На вирок може бути подана апеляційна скарга.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду