flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За пиятику під час служби двадцятилітній військовослужбовець заплатить максимальний штраф

26 лютого 2024, 15:18

Хмельницький міськрайонний суд покарав двадцятилітнього військовослужбовця, який у грудні 2023 року перебував на території  військової частини в стані алкогольного сп’яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 17220 КУпАП(розпивання алкогольних напоїв). 

До суду на розгляд справи правопорушник не з’явився. Однак, подав заяву про те, що свою вину визнає і з протоколом ознайомлений.  Його вина підтверджується  зібраними по справі та дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема, протоколом про адміністративне правопорушення, лікарняною довідкою, в якій зафіксовано результат огляду, витягом з наказу командира військової частини.

При обранні стягнення суд врахував те, що правопорушник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, а тому наклав на  нього максимальний штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 34 000 тисячі гривень.

Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення через Хмельницький міськрайонний суд до Хмельницького апеляційного суду.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду