flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Хмельницького отримав судимість за те, що кривдив тещу

26 лютого 2024, 14:58

Житель Хмельницького, який постійно конфліктував зі своєю тещею та вже був притягнутий до відповідальності, щонайменше тричі порушував обмежувальний припис Хмельницького міськрайонного суду та наближався ближче, аніж на 500 метрів до своєї тещі. Попереднє покарання суду, згідно рішення у цивільній справі, передбачало заборону наближатися до постраждалої на таку відстань та перебувати в місці спільного проживання впродовж шести місяців. Тож тепер суд розглядав уже кримінальне провадження на підставі обвинувального акта, складеного правоохоронцями до кривдника.

Чоловік має на утримані трьох неповнолітніх дітей, попри це він ніде не працює, за місцем проживання характеризується посередньо, раніше не був судимим.

20 лютого поточного року між потерпілою, її захисником та обвинуваченим за участю його захисника була укладена угода про визнання винуватості. Суд цю угоду затвердив та призначив обвинуваченому покарання, передбачене ст. 390-1 КК України(невиконання обмежувальних заходів), у виді одного року обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив від відбування  цього покарання, призначивши один рік іспитового терміну з покладенням певних обов’язків: не перебувати в місці спільного проживання та не наближатися до постраждалої на відстань ближче 500 метрів упродовж двох місяців, а також пройти спеціальну програму для кривдників.   

На вирок може бути подана апеляційна скарга

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду