flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав молодика, який викрадав алкоголь у магазинах Хмельницького

08 січня 2024, 16:17

Житель Городка Хмельницької області постав перед судом за шість крадіжок, які він вчинив у продуктових магазинах обласного центру в період із лютого до листопада 2023 року.

Як довело слідство, у січні минулого року в приміщенні магазину «Delicate», що по вулиці Нижня Берегова в Хмельницькому, молодий чоловік таємно викрав пляшку віскі марки «Ballantine's» вартістю 405 гривень. У лютому в приміщенні магазину «Економ № 88», по Інститутській, він поцупив дві пляшки лікеру «JAGERMEISTER»   вартістю 289 гривень кожна. У серпні, перебуваючи в приміщенні магазину «Хмельницькі делікатеси», що по вул. Івана Пулюя, молодик спокусився на пляшку текіли марки «Jose Cuerso Silver» вартістю 1015 гривень, яку виніс із магазину під одягом. Цього ж місяця обвинувачений вчинив ще дві крадіжки – з магазину «Тайстра № 27», що по вул. Львівське шосе, викрав пляшку віскі «Jim Beam White Label» вартістю 575 гривень, а з магазину «Тайстра № 45», що по вул. Інститутській, виніс поза касами пляшку рому «Plantation original dark» вартістю 545 гривень. 

За останнім із відомих слідству епізодів крадіжок в листопаді минулого року чоловік украв із полиць магазину «Аврора 2050», що по Соборній, одне упакування бездротових навушників вартістю 189 гривень та один зарядний пристрій  вартістю 413 гривень. 

Крадіжки були зафіксовані відеозаписами камер спостереження, встановленими в приміщеннях магазинів, а також підтверджені даними протоколів їх огляду правоохоронцями.

Хмельницький міськраойонний суд врахував те, що обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочинів, добровільно повністю відшкодував завдану потерпілим шкоду, що пом'якшило йому покарання. Обставини, які б обтяжували покарання, на думку суду, відсутні.

Застосовуючи  ч. 4 ст. 185 КК України( Крадіжка, вчинена в умовах воєнного  стану, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), суд призначив чоловіку покарання у виді п’яти років позбавлення волі. Водночас звільнив від відбування цього покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки. Із обвинуваченого на користь держави стягнено 3585 гривень процесуальних витрат.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду