flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав хмельничанина, що займався наркобізнесом

13 березня 2023, 12:50

Хмельницький міськрайонний суд  у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження стосовно  41 річного жителя Хмельницького, якого звинувачують у незаконному виготовленні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, а також незаконних діях із обладнанням, призначеним для їх виготовлення, згідно з ч. 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 313 КК України.    

Як встановило досудове розслідування, чоловік влаштував у власній квартирі міні-лабораторію і шляхом проведення ряду хімічних реакцій синтезу самостійно виготовляв психотропну речовину – амфетамін.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області зафіксували ряд фактів збуту цього психотропу вагою, що відноситься до великих розмірів.

Окрім того в ході проведення санкціонованого обшуку  в квартирі хмельничанина правоохоронці виявили шість згортків канабісу та ряд ємностей прекурсору фенілнітропропену, обіг якого обмежено і стосовно якого в Україні встановлюються заходи контролю.

Чоловік добровільно уклав угоду про визнання винуватості із прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького. Він беззастережно визнав свою вину та співпрацював із правоохоронними органами.

Укладену угоду суд затвердив та призначив обвинуваченому остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого більш суворим у виді позбавлення волі на строк п’ять років, без конфіскації майна. Водночас на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановив йому іспитовий строк тривалістю 3 роки.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду  протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду